Ev Usulü Adana Kebap Tarifi

Yanında bulgur pilavı ve lavaş veya tırnak pideyle servis yapabileceğiniz çok lezzetli adana kebap yapıyoruz

Bir kabın içine kıymayı alıyoruz

Kuru soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz

Kırmızı kapya biberi mutfak robotunda incecik çekiyoruz

Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ve çekilmiş kırmızı kapya biberi ilave ediyoruz

Kırmızı toz biber, karabiber,biber salçası,tuz ve bir paket kabartma tozu ilave edip elimizle yoğuruyoruz

Yoğurduğumuz. Kıymalı harçı üzerini kapatıp buzdolabında dinlendiriyoruz

Dinlenen kıymalı harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde sıkıştırarak tahta şişlere alıyoruz

Fırın tepsisine iki adet fırın pişirme kağıdı serip kebap şekline gelmiş şişe takılmış kıymalı harçı yan yana diziyoruz

Sivri biber ve dörde bölünmüş domatesi koyup 220 C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

2 kuru soğanı piyazlık doğruyoruz

1 çay kaşığı sumak ilave edip elimizle mıncıklıyoruz

Pişen kebapları tabağa alıp yanında fırınlanmış domates,biber ve sumaklı kuru soğan ile servis yapıyoruz

Not kıyma bir kere çekilirse daha güzel oluyor

Ev usulü adana kebap hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın