Ev yapımı İskender tarifi malzemeleri
- 500 gr dondurulmuş dana eti
- karabiber, tuz
- 2 diş sarımsak
- Sebze yağı
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- tuz
- iki su bardağı sıcak su
- karabiber, tuz
- 2 pide
- eritilmiş tereyağı
Ev yapımı İskender tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Dondurulmuş eti ince doğrayın.
- Ardından teflon tavayı alıp serbest kalana ve suyu emilene kadar bekliyoruz.
- Ardından baharatları, yağı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
- Dilimlenmiş pideyi tabaklara koyun ve üzerine acı sosun yarısını dökün.
- Sonra eti üzerine koyun ve acı sosu tekrar dökün.
- Yanına yoğurdu koyuyoruz ve son olarak eritilmiş tereyağını döküyoruz, ev yapımı İskender hazır. Afiyet olsun (Bu tarif iki kişiliktir).
Resimlerle ev yapımı İskender tarifi
Ev yapımı İskender ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]