Ev Yapımı Baklava Tarifi Malzemeler
hamur için
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm farketmez)
- bir tutam tuz
- 3.5 su bardağı un
şerbet
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
arasında;
- 2 su bardağı ceviz (fındık veya fıstık da tercih edebilirsiniz)
hamuru açmak
- nişasta
yukarı;
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ev yapımı baklava tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
- Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
- Hamur için gerekli olan malzemeleri uygun bir kaba alın ve karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmadığında buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Kalan hamuru toplayıp küçük bir tatlıya çeviriyoruz. (26 şeker çubuğum var.)
- Önce bezeyi küçük bir ölçekte açıyoruz.
- Daha sonra nişastayı ilk 9 şekerin arasına koyup üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz. (Açarken döner pim ile açtım).
- Açtığımız dokuz bezeyi tepsiye koyalım. (Katmanları tek tek ayırmadım, piştikten sonra zaten katmanlara ayrılmıştı).
- Üzerine ceviz kırıntıları serpin.
- Diğer dokuz bezeye de aynı işlemi yapıp tepsiye dizip üzerine ceviz parçalarını serpelim.
- Kalan sekiz beze için de aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştirelim.
- Baklavayı dilediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
- Baklava dilimlerinin üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştıralım ve yayalım.
- 200 derecede 25-30 dakika fırında pişirin. (Pişirme süresi fırına bağlıdır.)
- Bugün babamın doğum günü olduğu için yaptım Baklavayı pastadan daha çok seviyoruz.
- Baklavamız ılıkken aynı anda şerbetin içindeki altını yakalım, biraz ısıtalım ve şerbeti baklavanın içine dökelim.
- Baklava bir gün sonra güzelleşiyor. Deneyen herkese bol şans .
Resimli ev yapımı baklava tarifi
Ev yapımı baklava yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]