Ev yapımı baklava (ceviz)

Ev Yapımı Baklava Malzemeleri (Ceviz)

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 3 su bardağı un

içeri;

  • öğütülmüş ceviz

üzerine;

  • 250 gr tereyağı

Açmak:

  • nişasta (mısır veya buğday)

İçmek için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • iki bardak su
  • İki damla limon suyu
Ev yapımı baklava tarifi (cevizli) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şuruba limon suyunu dökün. Hadi sınırlayalım. 10 dakikadır kaynamakta olan şerbetin altını söndürelim. soğumaya bırakın.
  2. Şimdi hamurumuz için bir kaseye yumurtayı kıralım. Yağ, süt, kabartma tozu ve sirke ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra unu kontrol altına alalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Küçük bir silindir yardımıyla açalım ki 10 adet beze olsun. Ardından 10 adet bezeyi aralarına nişastayı atarak üst üste istifleyin.
  4. Oklava ile açalım. Tepsimize göre açıp hepsi üst üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. İçine cevizi koyalım. Kalan beş bezeyi de aynı şekilde tepsiye yerleştirelim. Bıçak yardımı ile istediğiniz şekilde kesin.
  5. Tereyağını bir cezvede eritin ve ardından yavaş yavaş baklava hamurunun üzerine dökün.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişirelim.
  7. Üzerine kızarmış baklava şerbetini dökelim, bir saat dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz. 😍😍.

Resimli ev yapımı cevizli baklava tarifi

“Ev Baklavası” (cevizli) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın