Ev Yapımı Baklava Malzemeleri (Ceviz)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1 poşet kabartma tozu
- 1.5 yemek kaşığı beyaz sirke
- 3 su bardağı un
içeri;
- öğütülmüş ceviz
üzerine;
- 250 gr tereyağı
Açmak:
- nişasta (mısır veya buğday)
İçmek için:
- 2.5 su bardağı toz şeker
- iki bardak su
- İki damla limon suyu
Ev yapımı baklava tarifi (cevizli) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şuruba limon suyunu dökün. Hadi sınırlayalım. 10 dakikadır kaynamakta olan şerbetin altını söndürelim. soğumaya bırakın.
- Şimdi hamurumuz için bir kaseye yumurtayı kıralım. Yağ, süt, kabartma tozu ve sirke ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra unu kontrol altına alalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Küçük bir silindir yardımıyla açalım ki 10 adet beze olsun. Ardından 10 adet bezeyi aralarına nişastayı atarak üst üste istifleyin.
- Oklava ile açalım. Tepsimize göre açıp hepsi üst üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. İçine cevizi koyalım. Kalan beş bezeyi de aynı şekilde tepsiye yerleştirelim. Bıçak yardımı ile istediğiniz şekilde kesin.
- Tereyağını bir cezvede eritin ve ardından yavaş yavaş baklava hamurunun üzerine dökün.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişirelim.
- Üzerine kızarmış baklava şerbetini dökelim, bir saat dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz. .
Resimli ev yapımı cevizli baklava tarifi
“Ev Baklavası” (cevizli) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]