Çilekli pastayı hazırlamak için,
Önce kremayı hazırlayalım, ılık tereyağı beyazlaşana kadar mikserle karıştırılır, vanilyalı süt reçeli eklenip hazır olana kadar karıştırılır.
Kremamız hazır pandispanyamıza gelelim.
Pandispanya için malzemeler ılık olmalıdır.
Yumurtanın beyazı sarısından ayrılır.
Beyaz için çok fazla tuz kullanılır.
Beyaz olana kadar karıştırın.
Daha sonra şekerin yarısı 7-8 dakika yavaş yavaş eklenir. kadar karıştırılır.
Daha sonra kalan şekerin yarısı yumurta sarısına eklenir.
Mikserin yüksek devrinde karıştırılır, üzerine sıcak su ve berrak yağ ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Ayrıca un, vanilya ve kabartma tozu iyice karıştırılır ve yumurta sarısı ile karışıma eklenir. Karışık.
Yumurta akı ile hazırladığımız karışım bu karışıma üç kez ilave edilir ve kapatılmadan spatula ile karıştırılır.
26 cm açık. Kalıplara dökülürler. 40-45 dk. 160 °C’de pişirilir.
Soğuduktan sonra üzeri kapak şeklinde kesilir, içi çatal yardımı ile temizlenir ve çıkarılır.
Üzerine kremanın yarısı ve çileklerin 2/3’ü eklenir, iyice karıştırılır ve pandispanyanın içine doldurulur.
Kesilmiş kapak şeklinde olan iç kreması kullanılır ve kekin üzerine sürülür.
Tüm pastanın üzerine krema sürülür ve çileklerle süslenir.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]