Ev Yapımı Etli Pide tarifi için önce maya, şeker ve su hamurun içine karıştırılır ve maya yükseltilir.
Daha sonra süt ve yağ eklenip karıştırılır.
Yumuşak hamur ve kısalması gerektiği kadar un ve tuz ilave edilerek yoğrulur.
Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
Öte yandan soğan içeride yenilmek üzere kesilir.
Biber ve maydanoz ince kıyılır.
Domatesler yıkanır ve küpler halinde kesilir.
Daha fazlasını ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır ve oklava ile uzunlamasına yuvarlanır.
Ortasına iç çamur konularak ellerle bastırılarak yayılır.
Kenarları hafif içe doğru katlanarak tepsiye dizilir.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. o pişirilir.
Ev Nyama Pide servise hazır.
Yemek yemeyi seviyorum 🙋😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]