Ev yapımı ıspanaklı börek tarifi! Nefesi kabartan sırlarıyla



Turta, Türk mutfağının en ünlü hamur işlerinden biridir. Özellikle Anadolu mutfağında harika bir atıştırmalıktır. Kıymadan peynire, patatesten ıspanağa kadar birçok çeşitte yapılır. Öte yandan, harika bir sokak lezzeti. Eminim çoğunuz sokak pazarlarında turta görmüş olmalısınız. Ayrıca, en iyisi her zaman orada yapılır.

Bugün sizin için bu Ispanaklı Peynirli Börek tarifini yaptık. Kısa sürede hazırlanır ve lezzetine doyamayacaksınız.

Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

hamur malzemeleri

  • 1 kilo bir
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • yeterince su

İç harç bileşenleri

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve acı biber

en iyi malzemeler

  • Ghee

yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alın. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin.

Bu arada, doğranmış soğanları doldurmak için bitkisel yağda kızartın. Üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyin. Ardından güzelce yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ekleyin. Son olarak baharatları ekleyin ve ıspanak suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Hamuru bezelere ayırın ve oklava yardımıyla un ile fırçalayarak yuvarlak şekil verin. Fazla unu silkeledikten sonra iç harcı hamurun yarısına koyun ve kenarlarından yarım ay şeklinde bastırarak kapatın.

Yapışmaz bir tavada iki tarafını da pişirin. Pişen pankekin üzerine tereyağı sürün ki sertleşmesin.

Yorum yapın