Ev Yapımı Limonata – Tatlılarım

Limonata Tarifi için,

1 gece önce buzdolabına koyduğumuz limon ve portakalları çıkardıktan 10 dakika sonra portakal ve limonları dörde bölüp rondoya atıyoruz.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyip rondodan geçiyoruz.

Rondodan geçirdiğimiz karışımı bir kaba alıp üzerine üç litre su ekleyip karıştırıyoruz.

Karışımı süzgeç yardımıyla süzün.

Not: Filtrelemezsek ağzınıza limon ve portakal damlaları girer.

Ardından limonumuzu buzdolabına koyuyoruz ve limonumuz hazır.

Not: Dilerseniz limonumuzun üzerine 1-2 dilim çilek ve nane koyabilirsiniz.

Ev yapımı limonata hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın