Ev Yapımı Limonata – Tatlılarım

Ev yapımı limonata yapmanın bir yolunu bulmak için limonları ve portakalları güzelce yıkayıp kabuklarıyla kesip buzdolabına koyuyoruz. (akşam koyarsak sabah hazır olur)

Donmuş limonlarımızı robottan kolayca çıkarıp biraz çözülmesini sağlamak için buzluktan çıkmasını bekliyoruz.

1/2 saat 40 dk. beklemek yeterli. Ardından limonları, şekeri ve limon tuzunu bir araya getiriyoruz.

Büyük bir kaseye döküyoruz, su döküyoruz ve şekerin iyice çözülmesi için karıştırıyoruz. Bu şekilde bir süre bekliyoruz.

Ayrıca limonlarımızı büyük bir tel süzgeçten veya ince bir mutfak bezinden süzün.

Ev yapımı limonatamız hazır.

👉 Sadece limonla da yapabiliriz. Veya 1 limon, 1 portakal veya sadece bir portakal ile böyle. Bununla ne yapmak istersin 😊

👉 Portakallar ve limonlar donmuş olduğu için limonlar buz gibidir. Hemen içebilirsiniz. Yaptıktan sonra soğutmaya gerek yok.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın