El Yapımı Patates ve Ispanaklı Börek yapmaya başladığınızda önce tüm hamur malzemeleri bir karıştırma kabına alınır ve ele yapışmayan yumuşak hamur yoğrulur. İçi hazırlanırken ekmek dinlenmeye bırakılır.
Soğanlar bir tavada kavrulur, ıspanak eklenir ve suyu çekilip yumuşayınca altı kapatılır ve tabağa gider. Aynı tavada patates dolması hazırlanır.
Kalan ekmekler bezelere ayrılıp un yardımı ile oklava ile mümkün olduğu kadar az yuvarlanır, üzerine zeytinyağı karışımı dökülür daha sonra dörde bölünür rulo yapılır ve dizilir. her parçanın ana tarafında iç çamur.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Örtün ve buzdolabına koyun.
Ertesi sabah fırına verdim. Bence kurabiyeler bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor.
Sabah yumurta sarısını ve ekstra yağı ekleyip önceden ısıtılmış 200° fırında iyice eriyene kadar pişirin.
Ispanaklı Fırında Patates kahvaltıya hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]