Ev yapımı pekmez

Ev yapımı pekmez tarifi malzemeleri

  • 10 kilo üzüm

Evde pekmez tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle üzümleri saplarından ayıralım, üzümleri yıkayıp ikiye bölelim, uygun bir tencereye alıp ocağa alalım ve üzümleri yumuşayana kadar kaynatalım.
  2. Ocaktan alıp bir poşete boşaltalım, poşeti elimizle sıkalım, üzerine ağırlık koyup tüm suyu çıksın.
  3. Suyu tepsilere koyalım ve bol güneş alan bir yere koyalım kıvamı resimdeki gibi ise pekmeziniz olur.
  4. Sonra tel süzgeçle süzelim şimdiden afiyet olsun 🤗

Resimlerle ev yapımı pekmez tarifi

  • tatlı tarifi
  • Evde
  • kek tarifleri
  • Şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • üzüm
  • sanayi
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

dondurulmuş kış patlıcan

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın