Ev Peyniri yapmak için önce sütümüzü bir tencereye alıp ocağa koyalım.
Kaynamaya başlayınca limon tuzu ve sirkeyi ekleyip biraz karıştıralım.
Kaynayınca ve peynir kesildiğinde ocağı kapatın. Beş dakika pişirmek yeterlidir.
Süzgecin üzerine temiz bir tülbent koyalım ve rendelenmiş peynirimizi tülbent üzerine dikkatlice dökelim.
4 adet tülbent toplayıp bağlayalım. Mutfak dolabının koltuğuna astım ve altına bir tencere koydum ki suyu iyice süzülebilsin.
Onu asıp üzerine ağırlık koyamazsın. 30 dakika sonra su süzüldü.
Peynirin suyunu bir kaba alıp tuzunu ekleyip peyniri doğrayalım.
ben tuzsuz yaptım
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]