Nyama Pide tarifi için bir kaba un alınır ve ortasına bir havuz açılır. Yumurta içeride kırılır.
1 bardak ılık suya şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.
Havuza yağ, süt ve maya dökülür. Hamur kulakla aynı şekilde kurutulur.
Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.
Bu arada soğan, biber ve domatesleri serpin.
Kıyma ve doğranmış sebzeler bir kaseye alınır. Sıvı yağlar eklenir, tuz ve baharatlar değiştirilir ve ezilir.
Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.
Hamur uzunlamasına yuvarlanır. Bir fırın tepsisine yerleştirildi.
Oraya iç hamur yayılır, kenarları kapatılır ve pide şekli verilir. Yumurta sarısı pidenin kenarından yıkanır.
Kahverengileşene kadar pişirilirler.
Çıkınca kenarlarına tereyağ sürülür.
Nyama Pide hazır.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]