Ev yapımı pizza

Ev yapımı çıtır bir pizza için önce hamuru açın. 30 dakika pişirin, gerdirin.

Sebzeleri doğrayın, kaşarı rendeleyin, sos malzemelerini derin bir kapta çırpın, kekiği elinizde ezin ve sosunuzu ekleyin.

Hamurunuz iki katına çıkıp ele yapıştığında biraz yoğurun ve bırakın.

Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alıp elinizle tepsinin şekline göre açın.

Kenarlarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup kenarlarını katlayıp kapatın.

Bu şekilde sebze eklemeden 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika bekleyip biraz pişirin.

Fırından çıkarın ve sosu her tarafını yıkayın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, diğer malzemeleri ekleyin ve fırında pişirin. Pişirme süreleri fırından fırına değişebilir. Yavaş pişirin, çok kuru değil.

Pişirdikten sonra servis yapın ve ilk ısıtıldığında kesin.

Ev yapımı Dolma Pizza hazır.

Deneyecek olanlara bol şans 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın