Ev Yapımı Pizza Tarifi (ve İpuçları)

Ev Yapımı Pizza Tarifi, Ev Yapımı Pizza Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar yumuşacık pizza hamuru ve bol malzemeli bir pizza tarifi paylaşıyorum. Gencinden yaşlısına herkes tarafından sevilir.

İlk olarak püskürtmeye uygun bir kaba ılık su, toz şeker, tuz, maya ve zeytinyağını ilave edelim karıştıralım unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim üzerini streçle kapatalım mutfak bezi ve bir saat dinlendirin.

Bu arada sos için sarımsağı doğrayıp domateslere ekleyelim blenderdan geçirelim tuz ve kekik ekleyip güzelce karıştıralım sosumuz hazır.

Konserve yoksa ocakta pişirerek domates rendesi hazırlayabilirsiniz.

Daha sonra pizzanın üzerine konulacak malzemeleri hazırlayalım kenara koyalım

Kalan hamuru tezgaha alıp ikiye bölüp her bezenin altına ve üstüne un serpelim ve bezeyi fırın tepsisinin karşısında açalım.

Fırın tepsisine un serpelim yoksa tepsiye yapışır.

Açtığımız hamurları tepsiye alalım her tarafına çatal yardımı ile yayalım. Bu, hamurun pişerken kabarmaması ve çıtır çıtır pişmesi için önemlidir.

Önceden ısıtılmış 200 C fırında bir tarafı kızarana kadar pişirelim.

Ocaktan alıp üzerine bol domates sosundan gezdirelim.

Üzerine tekrar rendelenmiş kaşar, domates, biber ekleyip tekrar fırına verin.

Peynir eriyene kadar 10 dakika pişirelim.

Fırından çıkarın, soğumaya bırakın, dilimleyin ve servis yapın.

Dilerseniz pişirmeden önce buzdolabına koyabilir, dilediğiniz zaman dondurmadan pişirebilirsiniz, lezzeti de harika olacaktır.

Pizza tarifim hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın