Ev Yapımı Sır – Tatlılarım

Öncelikle kuru bir karıştırma kabı alalım.

Yumurtanın beyazını koyup mikserle çırptım.

Bir kaşık ve çırpma teli ile yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin.

Pudra şekerini aniden eklemeyin, bir kaşık sonra bir kaşık ekleyelim, vanilyayı çırpın, süzün ve tekrar çırpın. tutarlılığa sahiptirler.

Yara izi 15 saniye içinde kapanırsa işlem tamamdır.Kısa sürede kapanırsa biraz pudra şekeri ekleyebilirsiniz.Kapaması uzun sürerse bir yemek kaşığı su dökülerek dövülür.

Daha sonra glazeyi üç farklı kaseye böldüm ve onları istediğim renklerle boyadım.

Daha sonra küçük torbalar ağzı açık olarak bir bardak suya konulur.

Renkli ışıklar torbalara dökülür. Torba sıkıca bağlanır, ucu çok ince kesilir ve daha önce yapmış olduğumuz kurabiyeler süslenir.

Ucu kestiğimiz glazeyi ıslak bir havluyu bir kaseye koydum ve kesilen sırın kurumaması için havlunun üzerine koydum, farklı renkte parlak bir poşetin ucunu kesip süsledim. kurabiyelerim tam istediğim gibi.

Kuruması için mutfak masamın üzerine koydum ve pencereye açtım, dışarıdaki hava ile yaklaşık 1 saat kurudu.

Daha önce yaptım buzdolabına koydum donmadı kesinlikle buzdolabına koymayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın