Merhaba arkadaşlar sosis yapmak tamamen eşimin fikriydi 💁🏻♀️Yalan söylüyorum başta tembeldim çok uğraşmama gerek yoktu ama resimlerde göründüğü gibi kolaydı hatta çekim yapıyordum ve yapımı 🌸 herşeyden önce katkısız temiz ve çok lezzetli oldu
İlk önce sarımsağı kolayca eriyecek şekilde suya koyuyorum ve bir saat kadar bekletiyorum.
Sonra peeling yapıp masaj yapıyorum ya da peeling uyguluyorum.
Kıymamızı kolayca ezebileceğimiz bir kaba alıyoruz.
Ezilmiş sarımsağı, daha önce saydığımız ağırlıkları, acı ve tatlı biberi, tuzu, kimyonu ve damak zevkinize göre azaltıp artırabileceğiniz yedi baharatı (yani sosis için yedi baharat deyince verecekler) karıştırın. karabiber, yenibahar, zencefil, tarçın, karanfil, zerdeçal, kişniş) ve iyice karıştırın.
Üzerini streç film ile kapatıp bir gün buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ertesi gün (bağırsak sosisi yapmak için aktarlara satılır) barsaklara sıcak su döküp bir süre bekleriz.
Yumuşadığında çıkarıp süzüyoruz ve resimlerde gördüğünüz gibi kıymamızı dolduruyoruz.
Hava kabarcığı olan yerden iğne ile havayı deliyoruz (4-5 gün soğuk bir yerde beklettikten sonra kurutup derin dondurucuya koydum)
Dışarıda uzun süre serin bir yerde kurutabilirsiniz, cesaret edemedim.
5 gün sonra buzdolabına kaldırdım.
O kadar tatlıydı ki muhtemelen içinde ne olduğunu bilirsiniz, acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Zor değil, deneyecek olanlar için kolaydır.
Bir bilgi vermek istiyorum, kıymayı diğer malzemelerle karıştırdığınızda, yemek almak için dondurucu poşetine koyup dondurucuya atabilirsiniz, sosis gibi görünmeyebilir ama tadı aynı. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]