Ben makarnayı çok severim. Çeşitliliği severim, her sos ayrı ayrı. Hiçbir şey hazır makarnadan daha fazla hayat kurtaramaz. Ancak ev yapımı makarnanın rahatlığı ve tazeliği hazır paketlerde bulunmaz. Mutfağımda oklava dışında hiçbir alet kullanmadan kolayca hazırladığım bu makarna tarifini sizlerle paylaşmak istedim. 🧡
Ev yapımı soslu taze makarna yapmak için önce unu test edin. Ortasına bir delik açın ve orada yumurtaları kırın.
Önce yumurtaları çırpın, ardından kenardaki unu ekleyin ve karıştırmaya ve yoğurmaya başlayın. Zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Hafif kuru bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru açıp inceltmek için bir makarna makineniz yoksa, hamuru küçük toplara bölün, un serpin ve bir toplu iğne veya oklava ile mümkün olduğunca ince açın.
Hamuru dikkatlice katlayın ve serçe parmağınız kalınlığında bir bıçakla uzunlamasına kesin. Hamuru açın ve “tagliatelle” inizi un serpilmiş geniş bir yüzeyde birleştirin. Bir fırın tepsisine koydum.
Kaynayan suya tuz ekleyip makarnayı tencereye alın. Taze makarnanın pişirilmesi sadece 4 dakika sürer.
Sos için: Soğanı ve rendelenmiş havucu yağda kavurun, sarımsak ve domatesi ekleyin. Pişince tuz ve karabiber ekleyin.
Makarnayı sosa ekleyip karıştırın ve üzerine kekik veya fesleğen serperek servis yapın.
Ev Yapımı Soslu Taze Makarna hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]