Ev Yapımı Süt Tarifi

Öncelikle kremayı hazırlayıp buzluğa atıp soğumaya bırakıyorum.

Kreması için gerekli olan her şeyi bir kaseye koyup önce düşük devirde sonra yüksek devirde çalkalıyoruz ve yemek filminin ağzını açıp dolapta kuruması için kaldırıyoruz.

Kek için şeker ve yumurtalar bir kaba alınıp köpürene kadar çırpılır.

Daha sonra sıvı başta olmak üzere tüm malzemeler sistematik olarak eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir.

Karışım yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika. o pişirilir.

Kekin kabarmasını önlemek için pişirme seansının ilk ve son dakikalarında fırın kapağını açın.

Kabarırsa, bir kürdan veya çatalla küçük, görünmez delikler açın.

Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.

Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir.

Krema dökülür ve eşit şekilde yayılır.

Başka bir parçada kapalıdır.

Hemen kesmeye çalışmayın, krema yayılacak ve kek kırılacak, bu yüzden bir payreks veya kapaklı bir kaseniz varsa ekleyin ve dolapta bırakın, esnetme de şimdilik işe yarıyor. .

2-3 saat dinlendirilen sütün küçük bir kısmını dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın