Evde Tarhana Yapımı Evde Tarhana Nasıl Yapılır?
Yaprakları robotta ayırıyoruz. Yoğurt, yumurta, domates, tuz, mayayı karıştırıp 6-7 bardak unu karıştırıyoruz. Tülbentle örtüyoruz ve ertesi günü bekliyoruz.
**BÖLÜM 2**
Ertesi gün mayadan çıkanları karıştırıp iki su bardağı un ilave edip tekrar tülbent ile örtüyoruz. Aynı işlemi 3. ve 4. günlerde yapıyoruz. 5. gün beyaz bir örtü üzerine parça parça yayıyoruz, eğer yapışıyorsa benimki gibi pudra yardımı ile yapabilirsiniz. 6. ve 7. gün parçaları kuru bir bez üzerine alıp ters çeviriyoruz (daha hızlı kuruması için aynı gün içinde götürebilirsiniz)
**BÖLÜM 3**
8. gün küçük parçalara ayırıp kurumasını hızlandırabilirsiniz. Bu sırada bahçeye çıkardım 1.5 saat güneşte bırakmadım (😅 çünkü kediler vardı) istediğim kıvama geldi (robot tarafından çekti👍 çok sert veya çok yumuşak ise, dikkat çekmek zor) Ellerimle ovalayarak olabildiğince küçülttüm. Ben de tamamen kuruması için beyaz bir bez üzerine serdim (bu kısım gölgede olmalı çünkü güneşte ise solabilir)
Montajdan sonra cam kavanozda saklamanızı tavsiye ederim, bez torbada saklarsanız kokusunu kaybedebilir. Hepsi bu, sadece son gün biraz kafa karıştırıcı, bazı günler, tek yapmanız gereken 10 dakika ayırmak.
Evde Tarhana hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]