Ev Yapımı Tavuk Tarifi (Sabah Hazırla, Akşam Pişir)

ev yapımı tavuk tarifi,

Köftenin derisini ve kemiğini ayıralım.

Kemiksiz göğüs etini iki parmak kalınlığında ve uzun olacak şekilde dilimleyelim.

Soğan ve sarımsakla oynayalım ve diğer malzemelerle birlikte derin ve geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım.

Azaltılıp artırılabilen farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.

Her şeyi sosun içine koyalım ve sosla iyice karışana kadar elimizle karıştıralım.

Tezgaha uzun ve yuvarlak olarak iki üç kat streç film koyalım.

Tek kat yapmayın yoksa etin birleştirilmesi ve sarılması çok zor olacaktır.

Streç filmin üzerine koyduğumuz eti alıp yuvarlak rulo şeklinde saralım.

Buzdolabı bölümünde beş beş kez tamamen kurumasını bekleyelim.

İsterseniz ertesi gün yapabilirsiniz.

Bu malzeme ile döner yapabilirsiniz, kalın olduğu için kesmek zor oldu.

Pişirdikten sonra 1/2 saat önce buzdolabından çıkarın ve biraz erimeye başlayınca keskin bir bıçakla keserek keselim.

Döner yapmayın ve tavuğun bakteri üretmeye başlaması için uzun süre bekleyin!!!

Yukarıda da söylediğim gibi dönerim kalındı, erimediği için hemen kesemedim, yaklaşık bir saat beklemek zorunda kaldım.

Hepsini kızgın yağda kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz 🍴🍞

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın