Evde Badem Sütü Yapımı ve Faydaları

Merhaba, bugün geleneksel yemeklerimizden farklı bir tarifle geldim. Birlikte badem sütü yapıp kullanımlarını gözden geçireceğiz.

Badem sütü nasıl yapılır? Badem sütü nerelerde kullanılır? badem sütü nedir? Badem sütünden ne yapabiliriz? diye merak ediyorsanız bu tam size göre.

Resimlerde gördüğünüz gibi 1 su bardağı kadar taze bademi derin bir kapta geceden ıslatıyoruz sabaha kadar kabarıyorlar, ertesi sabaha kadar (isterseniz kurutabilirsiniz ama ben suyu süzmedim. ve blenderdan geçirin.

4 bardak içme suyu ile karıştırıyoruz, sütü temiz bir mutfak tülbent yardımıyla alıyoruz. Badem sütünüz işte bu kadar kolay ve etkili, badem sütünü inek sütü kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. Badem miktarını artırarak ya da daha koyu olmasını isterseniz suyunu azaltarak sütünüzün miktarını ayarlayabilirsiniz.

İnek sütü alerjisi olan kişilerin, vejeteryanların ve veganların pudinglerde, keklerde, pankeklerde, çorbalarda ve kahvelerde süt yerine rahatlıkla kullanabileceği değerli bir alternatiftir.

Kalsiyum açısından zengin olan badem sütü, kolesterol ve laktoz içermediği için çok faydalıdır.

Sütü aldıktan sonra kalan bademleri kahvaltıda lorda, peynirde, salatalarda, ekmeklerinizde, pudinglerinizde, özellikle bıçak yapımında kullanabilirsiniz. (Keşkul yapmak için kullandım çok lezzetli oldu) .

Ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıp 50 derecede 4-5 saat kurutup merdane üzerine çekerek badem unu yapabilirsiniz.

Yani dedikleri gibi et ve sütün her türlüsünden faydalanırız. Yapacaklara kolay gelsin, şifanın tadını çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın