Evde boza yapmaya hazır mısınız?

Evde boza tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2,5 litreye kadar daha fazla su olabilir.

fermantasyon için

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı kuru maya

geçmişte eklemek için

  • 2 su bardağı şekeri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • 2 vanilya fasulyesi

yukarı

  • tarçın
  • sarı leblebi

Evde boza tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Bulguru yıkayıp süzelim ve üzerine 1 litre kaynar suyu akşamdan ekleyelim.
  2. Sabaha kadar mayalandıralım ve sabah üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim.
  3. Bulgur iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Daha sonra el blenderi ile iyice pürüzsüz hale gelene kadar öğütelim.
  5. Gerekirse, ara sıra su ekleyin.
  6. Kalınlığına göre tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım.
  7. Yarım su bardağı suya şeker ve mayayı ekleyelim, maya aktifleşince süzdüğümüz ve karıştırdığımız bulgurun içine dökelim.
  8. Bir gece bekleyelim göz kırığı varsa hazır demektir yoksa sıcak bir yere alalım.
  9. Hadi karıştıralım.
  10. Ardından şekeri ekleyelim.
  11. 2 vanilya özütünü karıştırıp bardaklara bölelim.
  12. Üzerine tarçınlı leblebi koyup servise hazır diyenlere afiyet olsun.

Not: 2 veya 3 gün içinde tüketin ve buzdolabında saklayın.

Evde boza yapmaya hazır mısınız? fotoğraflı tarif

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın