Her kültürün özel yapılmış bir mantısı vardır. Bazıları patates, bazıları peynir veya sebzedir.
Genellikle bir üçgen veya demet şeklinde kapatılırlar. Ben pratik bir şekilde yapıyorum.Kapaması yok 🙂 Keserken kapatıyorsunuz ve 1 kap MANTI 1 saatte hazır oluyor.Sadece kare şeklini alıyor.
Evde Mantı yaparken önce hamuru yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
Kıyma hazırlıyoruz. Büyük un parçalarını elinizden geldiğince koparıyorsunuz ve acıtıyor. Pişmiş etin yarısını aynı sıraya içten 2 cm boşluk kalacak şekilde koyup yufkanın diğer yarısını kapatıyorsunuz. Ucu tırtıklı bir hamur kesici ile kesin. Her şey kesiliyor ve kapanıyor.
Her iki şekilde de yapmak için dört bıçaklı bir hamur kesici ile kesip bir demet ile üçgen gibi kapatıyorum.
Sonra kareyi kestim ve tırtıklı.
Başka bir numara: Barlarımı bir fırın tepsisine koyup 120d’ye ayarladım. Bu şekilde dondurucu poşetine koyup derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Beklenmeyen bir misafir için lezzetli bir yemek.
Kurutup tekrar kaynattığınızda yaş hamur gibi kabarmıyor, daha hafif oluyor.
Ve tabii ki en önemlisi sarımsak ve kırmızı biber.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]