Evde Kolay Sobiet Tatlısı Tarifi

Merhaba arkadaşlar

Şerbet severlere evde sosu nasıl yapılır anlatmak istedim.

Şöbiyet tarifi için önce baklava hamurunu paketten alıp bir beze saralım. Bez arasına sararak hamuru biraz yumuşatır. Tatlıyı yaparken ihtiyacınız kadar hamur alıp tekrar beze saralım.

Şöbiyet’in özelliği kremalı olması ama bulamazsanız tencereye irmik, şeker ve sütü ekleyelim. Bir an ara verelim. Kaynayıp koyulaşınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Daha sonra hamuru 8 parçaya böldüm.Hamurdan kareler şeklinde keselim.

Krema yerine yaptığımız irmik çamurundan bir kare kestiğimiz hamurun sonuna 1 yemek kaşığı ekleyelim.

Daha sonra irmiğe fındık veya fıstık ekleyip diğer ucuyla hamurun üzerini kapatalım.

Tepsiye biraz daha yağ gezdirelim. Ucu biraz tuzun altına getirelim ki tuz pişerken ağzı açılmasın. Ben bu şekilde koydum.

Margarini güzelce eritelim. Sonra soğumaya bırakın. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.

5-8 dakika bekletin. Yüzey soğuksa, çıkarın. Şişman köşeden 1 parça alalım. Ve yerde biriken suyu dökelim. Böylece yağı suyundan arındırdık. Bu yağı kek, hamur işleri ve tatlılarda kullanabilirsiniz.

Baharatların üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim. Ve fırına gönderin.

Rengi dönene kadar pişirelim. Tuzun altına bakalım. Pişmemiş ise su ile temas ettiğinde mayalanabilir.

Tuz pişerken suyu hazırlayalım. Su kaynamaya başlayınca içine birkaç damla limon sıkın. Bu, suyun şekerin üzerine gitmesini önleyecektir.

Suyu 10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır, sonra soğumaya bırakın.

Suyu sıcak ve tatlı olacak şekilde tuzun üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım, tatlı suyu çekmesi gerekir.

Ardından servis yapıp fıstık serpebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın