Tadına doyamadığımız çıtır çıtır ve lezzetli bir tat. Evde kolayca yapmayı öğrenene kadar tadı benim için çok değerliydi. Yapması kolay ve pişirmesi kolaydır. Sizi yormayacak 5 dakika. Hazırlayabileceğiniz basit bir hizmet ve ankettir. Misafirler sizi hazırlıksız bulmaz 😉😉. Lezzet katmanlarını yapmak için tarife geçelim
İlk olarak milföy hamurunu buzdolabı rafına alıp eriyene ve şekil alana kadar orada bekletelim.
Kişi başı 1 kat lezzetin bana yeteceğini düşündüğüm için 3 yaprak milföy 6 misafire yettiği için dikdörtgen boyunu aldım.
Çekmecede yumuşayan milföy hamurunu kesme tahtasının üzerine koyalım, dikdörtgen şeklindeki kekleri 2 enine bölelim ve 2 adet kare milföy elde edelim.
Daha sonra kare şeklindeki böreği ortadan ikiye kesip 1 büyük pastadan 4 küçük kare parça alacağız ne demek istediğimi resimlerde detaylı anlayacaksınız. Milföy hamurundan 4 adet dikdörtgen parçadan 2 tanesini alıp aralarına 1 parmak fark olacak şekilde küçük kesikler yapalım ve keserken milföy hamurunu kırmayalım.
Fındıklı kakao kremasını diğer iki kesilmemiş tabakanın arasına eşit şekilde yayın. Her birine 2 kaşık koyuyorum kesilen kekin üzerini kapatıp kenarlarını çatalla yerleştirelim bu şekilde pişirdiğinizde daha güzel görünecek.
Tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir parmak kalacak şekilde yerleştirelim. (boyutları istediğiniz gibi küçültüp artırabilirsiniz)
Her bir tencereye bolca şeker serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz basit bir kat şekli alıp pişirdikten sonra toz şekere batırabilirsiniz dilerseniz benim gibi biraz şeker serpebilirsiniz dilerseniz bu işlemi yapmadan da yiyebilirsiniz isteğe bağlıdır. sana kalmış 😉
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]