Ev Yapımı Pizza Tarifi için un hariç tüm hamur malzemeleri karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. 40-45 dakika yetecek kadar sıcak bir yerde iyi kurur.
Salçanın üzerine sıvı yağı döküyoruz salçayı açıyoruz üzerine su ekleyip iyice karıştırıyoruz kekik ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
Mayalı ekmek ikiye bölünür ve yaklaşık bir parmak büyüklüğünde iki şerit halinde yuvarlanır ve üzerlerine salçalı sos sürülür.
Üzerine bol rendelenmiş kaşar, üstüne sucuk, mantar, zeytin ve mısır konur.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirilir.
İki pizza çok fazlaysa, yarım boy yapılabilir.
Ev yapımı pizza hazır.
Afiyet olsun Şifa 😊😊😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]