Bir düdüklü tencerede biraz zeytinyağı, ince doğranmış soğan ekleyin ve kızartın.
Sarımsak ekleyin ve kızartın.
Yıkanan fasulyeleri döküp 1-2 kez çeviriyoruz.
10 bardak su ekleyin ve limonu sıkın.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin.
15 dakika sonunda blenderin eli ile biraz eziyoruz (2-3 kez öğütmeniz yeterli ki topaklar içinde kalsın) gerekirse su döküyoruz.
Yağı bir tavaya alın ve eritin. Naneyi ilave edin ve ocağı yakmadan kapatın.
Çorbanın üzerine dökün ve karıştırın.
1-2 dakika pişirin ve ocağı kapatın.
Kolay Ezo Gelin Çorbası servise hazır
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]