Fasulye ve Et (Düdüklü Tencerede)

Etli fasulyeyi düdüklü tencerede pişirirken, kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk su dolu derin bir kapta ıslatın.

Islatılmış fasulyeleri ve topakları sudan çıkarın. Normal bir tencereye bir tencereye temiz su koyun ve fasulyeleri kaynatın – “neredeyse pişene” kadar pişirin, bu yaklaşık 30-40 dakika sürecektir.

Daha sonra ayırıp şimdilik bir kenarda bekletin, etler pişince tencereye ekleyeceğiz.

Diğer taraftan yağ, soğan, et, biber, soyulmuş ve doğranmış domates, salçayı koyup orta ateşte düdüklü tencerede kızartın, 2-3 bardak su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdük çaldıktan ve ısı azaltıldıktan sonra 15 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin buharından sonra kapağını dikkatlice açın.

Haşlanmış fasulyeleri düdüklü tencereye koyun. Su miktarını kontrol edin, fasulyeleri kaplayacak kadar hafif olmalıdır.

Pişirme kağıdı ile örtün ve beş dakika pişirin.

Düdüklü Tencerede Etli Fasulye hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın