Et yemeği hazırlarken öncelikle eti bir tencereye koyalım, pişmeye yetecek kadar kaynar su dökelim ve etler ölene kadar pişmeye bırakalım. Ben dana eti kullandım ve 20 dakika düdüklü tencerede pişirdim, pişen eti süzüp kullanıma ayıralım.
Fasulyeyi pişirmek için soğanı küçük küçük doğrayın, yağı bir tavaya alın, ısıtın ve kızgın yağa soğanı ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Kızaran soğana salçayı ekleyip karıştırarak kavuralım.
Domatesin kokusu yayılmaya başlayınca haşlanan eti ekleyip karıştıralım, iki dakika et ve salça sosunu koyalım, daha sonra zaten pişen fasulyeleri ilave edelim. Fasulyeleri karıştırdıktan sonra iki dakika soğumaya bırakın, ardından suyu ekleyin.
Yemekleri orta ateşte ocakta pişmesi için fazla su ile bırakabilirsiniz. Fasulyeler yumuşak olduğunda ve sıvı biraz koyulaştığında en iyisidir.
Yemeğimizi karabiber ve tuz ekleyerek iki dakika pişirelim daha sonra tencereyi ocaktan alalım. İlk ısınmadan sonra kuru mamalarımızı ikram edebiliriz. Umarım tarifimi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız, deneyenlere bol şans dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]