Pratik bir Ayva Reçeli tarifi yapmak için önce ayvaları soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Suyu kaynatın ve içine ayvaları atın.
Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri ekleyin.
İpucu: İçinde reçel olmasını istemiyorsanız beyaz tülbent gibi bir beze koyup bağlayıp tencereye koyabilirsiniz, bu ona renk ve koku vermesi açısından önemlidir.
10 dakikadan fazla kaynatmayın, biraz şeker ve tuz ekleyin. Kalın olana kadar kaynatın.
Pişip pişmediğini anlamak için bir kaseden suyu alın ve soğumaya bırakın.
Kıvamı reçel gibi ise limon suyunu ekleyip iki kez kaynatın ve ocaktan alın.
Ayva reçeliniz hazır.
Herşey gönlünce olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]