İrmiksiz Fellah Köfte İrmikli Fellah Köfte Nasıl Yapılır?
Bulgur eti için bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyip karıştıralım. Kabı kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen bulgura salça, baharat ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Bulgur sertliğini kaybedene kadar iyice çalkalayalım.
Unu ilave edelim ve un etin içine karışana kadar biraz yoğuralım.
Un hamura karışıp bir araya gelince küçük bir parça koparıp elimizle sarıyoruz ortasına bastırıyoruz ve bastırdığımızda kırılmıyorsa hamurumuz kullanıma hazır.
Hamuru daha kolay hale getirmek ve hamurun ellere yapışmasını önlemek için zaman zaman bu su ile avuç içini nemlendirmek gerekir. Hamurdan küçük bir parça lastik alıp saralım ve ortasına serçe parmağımızla biraz bastıralım.
Büyük bir tepsinin ortasına delik açarak köfteleri dizin. Bu yöntemi tüm hamura uygulayalım ve malzemeleri bitirelim. Köfteleri dondurucuya koyup istediğiniz zaman yemek hazırlamak için kullanabileceğiniz gibi, hamurdan dilerseniz cehri çorbası ya da köfte de yapabilirsiniz.
Yemeği hazırladığınız tencereye sıcak su, tuz ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım, eti kaynayan suya atalım ve ara ara sallayalım.
Diğer yandan domates sosu için domatesi yıkayıp orta sıcaklıktaki ocağa koyalım. Daha sonra sarımsakları soyun, doğrayın, domateslere ekleyin ve pişirin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca sıvı yağı koyalım, yağ ısınıp sos tekrar kaynamaya başlayınca salçayı ekleyip karıştıralım ve ezelim. Sos kıvamına gelince ekşi krema, tuz ve baharatları ekleyip son kez karıştırın, ocaktan alın ve pişen eti sosa ekleyin.
Eti kırmadan güzelce harmanlayalım ve son kaynama noktasına getirelim ve ocaktan alalım.
Maydanozu ince ince serpin.
Köfteleri servis tabaklarına eşit şekilde paylaştıralım ve üzerine maydanoz serpelim.
Yanında dilediğiniz kadar limon suyu ile servis yapabilirsiniz.
İrmiksiz Fellah Köfte hazır.
Umarım tariften memnun kalırsınız, deneyenlere bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]