Ferrero Rocher Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- yufka hamuru
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı çekilmiş fındık
- 3 yemek kaşığı çikolata sosu
- 100 gr kare çikolata
- Yarım kutu krema
- 1 çay kaşığı fındık
Ferrero Rocher Baklava tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta, pudra şekeri, fındık ve sürülebilir çikolatayı hamur bir araya gelene kadar yoğurun. Elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve buzdolabında yarım saat soğumaya bırakıyoruz.
- Baklava hamurunu uzun şeritler halinde kesin. Soğuyan çikolatalı hamuru hamurun üzerine koyun ve üçgen şeklinde yuvarlayın. Bir fırın tepsisine alıp fırına verebiliriz.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeniz yeterlidir. Tatlımızı soğuması için fırının dışına bırakıyoruz ve bir yandan da çikolata kaplamasını hazırlıyoruz. Soğutulmuş şekeri çikolatalarımızla birleştirebiliriz.
- Çikolata kaplaması için krema, kare çikolata ve fındığı çikolata eriyene kadar ocakta tutmanız yeterlidir.
- Üzerini çikolata ile kapladıktan sonra tekrar fırın tepsisine koyun ve bu sefer 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra yemeye hazırdır.
Resimli Ferrero Rocher Baklava tarifi
Ferrero Rocher’ın Baklava yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]