Fettuccine Alfredo Macarna


Fettuccine Alfredo Makarna Tarifi için Malzemeler

  • 1 kutu fettuccine
  • 200 gram mantar
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • köri tutam
  • Bir tutam sarımsak tozu veya büyük bir diş sarımsak
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

fettuccine alfredo makarna tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi
  1. İlk önce mantarları soyun.
  2. Bir kaseye su koyun, içine 1 tatlı kaşığı un, 5-6 damla limon dökün ve içine mantarları atın.
  3. Daha sonra orta boy tavukları doğrayın ve suya atın.
  4. Ardından yağı bir tavaya alıp eritelim.
  5. Mantarları yüzündeki sudan çıkarıp doğrayalım.
  6. Etleri ve ekstra mantarları soteledikten sonra bekleyen tavuğu tekrar suda yıkayıp süzgece ilave edin.
  7. Tavuk beyaza dönünce tuz, karabiber, sarımsak ve köriyi ekleyip eti karıştırın. Ardından kremayı ekleyip karıştırın.
  8. Son olarak kaşar eklenirken iyice karıştırılır ve 5 dakika sonra kapatılır.
  9. Geniş bir tencereye bir paket makarna koyun.
  10. Üzerine sıcak su ekleyip makarnaların birbirine yapışmaması için biraz yağ döküyoruz.
  11. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve çok hırpalanmaması için 10-15 dakika kaynatın. Tabii ki zaman zaman tadına bakarak da inceleyebilirsiniz.
  12. Haşlanan makarnayı tekrar süzüp yıkamadan tencereye koyun, karışımı tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.
  13. Servis ederken tabaklara koyduğunuzda üzerine biraz daha kaşar peyniri ve biraz fesleğen koyabilirsiniz, işte böyle afiyet olsun 😊.

Fettuccine Alfredo makarna tarifi

  • Alfredo
  • tatlı tarifi
  • fettucine
  • Defne
  • makarna
  • mantar tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

mantarlı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın