ceviz unu tarifi malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- ezilmiş ceviz içi
Ceviz unu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak şerbeti için 3 su bardağı hafif kaynamış ılık suyu şeker ile şeker eriyene kadar karıştırın.
- Ardından tereyağ ve ayçiçek yağını tavada kızdıralım.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin ve açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika karıştırın.
- Ardından cevizleri ekleyin.
- Daha sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edip kaşık yardımıyla 2-3 dakika karıştırdıktan sonra altını kapatın.
- Bir süre bekledikten sonra istediğiniz görünümü verebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı ceviz unu tarifi
Ceviz unu yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]