Fındıklı Ay Pare Tatlısı Tarifi

Fındıklı Ay Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye alıp su kaynarken 5-6 dakika pişirip ateşi söndürüyoruz.

Daha sonra hamuru yapmaya başlıyoruz; Bu sebeple tereyağlı yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.

Üzerine irmik ve un ile çırpılmış fındıkları ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Daha sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıp yuvarlıyoruz. Elimizle biraz bastırarak düz hale getiriyoruz. Çay bardağı yardımıyla ay şeklinde kesip fırın tepsisine diziyoruz.

Her şeyi yaptıktan sonra yumurta sarısını koyup çatalla çizikler atıyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve ters çevirin.

Fırından çıkar çıkmaz suyu döküp suyunu çekmesini bekliyoruz. İstediğimiz gibi hizmet ediyoruz.

Deneyecek olanlara bol şans. Afiyet olsun.

Fındıklı Ay Pare Tatlısı Tarifi Tarif Fotoğrafları:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın