Çikolatalı Fındıklı Kek Tarifi Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya ghee (oda sıcaklığında)
- 1.5 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (fındığın beyazını ayırın)
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un (Kontrollü un kullanmanızı öneririm, un ile un arasında fark vardır)
yukarı
- 80 gr bitter çikolata (Ben Marie’de eritilmiş)
- 1 su bardağı fındık (yarım)
Çikolatalı ve fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler iyice karıştırılarak un ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur yağlı kağıt arasında yuvarlanır.
- Yuvarlak kalıba veya su bardağına kesilerek tepsiye dizilir.
- Fındığın altını yumurta beyazına batırın ve hamurun sadece bir kenarına dikkatlice yerleştirin.
- 170°C fırında 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra fındıksız kısım çikolataya batırılır ve yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.
- Çikolata donduktan sonra servis edebilirsiniz.
Fotoğraflı Çikolatalı Fındıklı Bisküvi tarifi
Çikolatalı Fındıklı Bisküvi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]