Merhaba arkadaşlar
Bugün size evde marketten alınan fındıklı çikolatalı kek nasıl yapılır onu göstereceğim.
Pastayı yapmaya başlamadan yaklaşık 10 dakika önce yumurtaları buzdolabından çıkaralım, sıcak olmalı. Bunu geliştirmek için bir numara olarak tutabilirsiniz.
Hazır kabul edilen Fındıklı Kakaolu Kek tarifi için önce keki yapacağınız kaba yumurtaları kırmaya başlayalım. Üzerine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar mikserle çırpın.
Ardından sütü ve sıvı yağı arka arkaya ilave edin. Yine bu malzemeleri mikserle karışana kadar çırpalım.
Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek kuru malzemeleri ekleyin. Kaldırılmasının nedeni topaklanmayı önlemektir.
Spatula ile alttan üste güzelce karıştırın.
Kuru malzemeleri ekledikten sonra spatula veya el çırpma teli ile karıştırmanız yeterlidir. Aramak isterseniz.
Daha sonra çok küçük yuvarlak kalıbımı sıvı yağ ile yağlayıp kek harcını dökelim ve kızgın fırına verelim. Sırayla pişirelim.
Bağlılığını kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Pişen kekimizin soğumasını bekleyelim. Bu arada sosunu hazırlayalım.
Cezveye süt, şeker ve kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Düşmemeye dikkat edelim. Bittiğinde kapatacağım.
Kekin üzerine kürdan ile delikler açalım ve sosu her tarafına eşit olacak şekilde dökelim.
Kek sosunu hazırladıktan sonra üzerini fındık veya cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.
Hazır olması gereken Fındıklı Kakaolu Kek hazır.
Bu tarif benim küçük kredim için geçerlidir. Genişletirseniz kek o kadar kabarmaz.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]