Öncelikle kereviz kabuğu soyulur, tavla zarı gibi küçük parçalar halinde kesilir ve kararmaması için 1 limon sıkılır.
Tenceredeki sıcak suya kerevizi ekleyin ve beş dakika pişirin. o pişirdi.
Daha sonra şeker eklenir ve 30 dakika orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
Doğranmış tavada kavrulmuş fındık, kuru üzüm, vanilya, limon tuzu ilave edilerek 10-12 dakika pişirilir. kısık ateşte pişirilir.
Aynı zamanda kavanozlara doldurulur, kapak kapatılır ve ters çevrilir.
Ertesi gün ters çevrilir ve serin bir yere konur.
Afiyet olsun…
Katıldığım reçel yarışmasında Emel Hanım’ın kereviz reçeli ikinci oldu…
Eskiden evime kereviz getirmezdim. Çok etkili olduğunu bildiğim için daha sonra farklı tarifler denemeye başladım. denemek hoşuma gitti. Yarışma sırasında kereviz reçeli içebileceğimi söylemiştim ama tadınca öyle olmadığını anladım. En azından biraz ön yargısız deneyin derim. hepinize güzel bir gün diliyorum…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]