Fındıklı Köşe Tarifi Malzemeler (lezzetli kurabiyeler arasında)
- 250 gr tereyağı
- 130 gram (1/2 su bardağı) şeker
- 2 yumurta (m)
- 450-500 gr un (unun kıvamı yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir, kontrollü olarak ekleyin)
- 1 kabartma tozu
Arasında sürmek için:
- 5-6 yemek kaşığı kayısı reçeli
Fındık ezmesi:
- 250 gr tereyağı
- 150 gram şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
- 2 kutu vanilya
- 300 gram fındık tozu
- 100 gr dövülmüş fındık veya ceviz
- 1 şişe rom aroması (alkolsüz)
- 2 yemek kaşığı su
kenarlara batmak
- 200 gr bitter çikolata
Fındıklı köşe tarifi (en lezzetli kurabiyelerden biri) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru hazırlamak için tüm malzemelerle yapışmaz hamur yoğurun.
- Üzerini folyo ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Daha sonra hamuru eşit şekilde düz olana kadar fırın tepsisine bastırın ve yayın.
- Üzerine kayısı reçeli dökün ve iyice ovalayın.
- Bu arada fındık hamurunu buzdolabına koyar koymaz yaparsanız biraz soğuması için vakti olacaktır.
- Fındık ezmesini yapmak için önce tereyağını eritin, ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
- Harcı hamurun üzerine yayın ve yumuşadıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika ters konumda pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra kare kare kesin ve biraz soğutun.
- Sonra tekrar ortadan böldüğümüzde üçgen oluşuyor.
- Bitter çikolatayı eritin ve bisküvilerin kenarlarını çikolataya batırıp soğumaya bırakın, bu harika lezzeti mutlaka deneyin.
.
Resimli Fındıklı Köşe (en lezzetli kurabiyelerden biri) tarifi














Fındıklı Köşeler yazısı (en lezzetli kurabiyeler arasında) ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]