fındık tarifi malzemeleri
- Yarım paket ghee veya tereyağı (125 gr)
- 2 çay kaşığı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yumurta (bir yumurta üstte kalacak)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 3.5 – 4 su bardağı un
yukarı;
- 1/2 (yarım) su bardağı kıyılmış fındık
- 1 yumurta beyazı
Fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını pudra şekeri ile iyice ezin.
- Üzerine kullanmak üzere yumurtalardan birinin beyazını ayıralım. Kalan yumurtaları karışıma ekleyin.
- Yarım çay bardağı süt ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
- Yuvarlanan parçaları önce yumurta beyazına sonra fındıklara batıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
Kurabiyelerimiz servise hazır.
lezzetli arı balı .
Fotoğraflı fındık tarifi
Fındık makalesi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]