fındıklı muffin

fındıklı kek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 250 ml ılık süt
  • 1/2 (yarım) pk yaşamak
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 4 su bardağı un (200 ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

dahili ücretler

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 parça vanilya
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın

yukarı;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süt

Fındıklı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Maya, şeker ve unu bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
  3. Son olarak, hamura tereyağı ekleyin ve bir saat bekletin.
  4. Tüm doldurma malzemelerini kasede karıştırın.
  5. Hamuru un serpilmiş tezgahta ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde dikdörtgen şeklinde açın.
  6. Fındık ezmesini hamurun üzerine yayın ve yuvarlayın.
  7. Yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesip ortasına tırnağınızla vurarak şekil verin.
  8. 15 dakika sonra mayalı ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Sosu için sütü pudra şekeri ile karıştırın, sosu ılık ve soğuk ekmeğin üzerine koyun, afiyetle yiyin.

fındıklı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • fındık
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

bezelyeli köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın