/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Fındıklı Ekmek Tarifi Malzemeler (Nushnik)
- 300 ml ılık süt
- 60 gram toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 3 yumurta (bir sarısında)
- 600-650 gram bir
İç harç için:
- 200 gr ince öğütülmüş badem
- 200 gr hafif çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 150 ml süt
- 60 gr tereyağı (erimiş)
Binmek için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı süt
- Çok az yağ
püskürtmek için:
- Kıyılmış badem veya fındık
Fındıklı ekmek tarifi (Nushnik) nasıl yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve eriyene kadar karıştırın.
- Yumurtaları ekleyin ve karışana kadar çırpın.
- Un ve tereyağını ekleyip yoğurun.
- Hava almayacak şekilde streç film ile kaplanır ve ılık bir ortamda yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Bu sırada iç harcı için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır.
- Mayalanan hamur unlanmış tezgaha alınır ve hamur merdanesi (40×80 cm) ile büyük dikdörtgen şeklinde açılır.
- Hazırlanan iç harç hamurun her yerini kaplayacak şekilde yerleştirilir.
- Uzun kenarlarından iki parmak kalınlığında 12 eşit parçaya kesilir.
- Kesilen şeritler rulo haline getirilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Örtün ve 20 dakika bekletin.
- Yumurta sarısı ile yağlayın ve kıyılmış badem serpin.
- 170 derece ters çevrilmiş sıcak fırında altın sarısı olana kadar pişirilir, deneyenlere afiyet olsun.
Fotoğraflı fındıklı ekmek tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
sodalı hamur işleri
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]