Fındıklı Rulo (Nushnik)

Fındıklı Ekmek Tarifi Malzemeler (Nushnik)

  • 300 ml ılık süt
  • 60 gram toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 3 yumurta (bir sarısında)
  • 600-650 gram bir

İç harç için:

  • 200 gr ince öğütülmüş badem
  • 200 gr hafif çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 150 ml süt
  • 60 gr tereyağı (erimiş)

Binmek için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt
  • Çok az yağ

püskürtmek için:

  • Kıyılmış badem veya fındık

Fındıklı ekmek tarifi (Nushnik) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve eriyene kadar karıştırın.
  2. Yumurtaları ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  3. Un ve tereyağını ekleyip yoğurun.
  4. Hava almayacak şekilde streç film ile kaplanır ve ılık bir ortamda yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Bu sırada iç harcı için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır.
  6. Mayalanan hamur unlanmış tezgaha alınır ve hamur merdanesi (40×80 cm) ile büyük dikdörtgen şeklinde açılır.
  7. Hazırlanan iç harç hamurun her yerini kaplayacak şekilde yerleştirilir.
  8. Uzun kenarlarından iki parmak kalınlığında 12 eşit parçaya kesilir.
  9. Kesilen şeritler rulo haline getirilir.
  10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  11. Örtün ve 20 dakika bekletin.
  12. Yumurta sarısı ile yağlayın ve kıyılmış badem serpin.
  13. 170 derece ters çevrilmiş sıcak fırında altın sarısı olana kadar pişirilir, deneyenlere afiyet olsun.

Fotoğraflı fındıklı ekmek tarifi

  • (salyangoz fıstığı)
  • tatlı tarifi
  • kalça
  • fındık
  • kek tarifleri
  • rulo
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

sodalı hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın