Fındıklı ve Narlı Pirinç

Pirinç ve Fıstık Tarifi,

Öncelikle pirinç iyice yıkanır.

En üste çıkması için sıcak olarak yerleştirilir ve kapağı en az 20 dakika kapatılarak kaynamaya bırakılır.

Haşlanan pirinç süzülür ve suyunu çekmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alınır.

Tereyağını bir tencereye koyun, üzerine doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve kızartın.

Not: Soğanların fazla pişmemesi için bunu ayrı bir tavada da yapabilirsiniz.

Tel erişte bir tencereye konur ve altın kahverengi olana kadar kavrulur. Daha sonra tamamen süzülmüş pirinç eklenir ve şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edilir.

Son olarak sırasıyla kuruyemişler ve baharatlar eklenir, bir veya iki kez çevrildikten sonra narlar ilave edilir ve karıştırılır.

Sıcak tavuk veya su ilave edilir, tuz ve limon ilave edilir ve karıştırılır.

Kapağı bir dakika kapatın. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Pişmiş pirinci bir bezle örtün ve 10-15 dakika bekletin. pişirmek kaldı.

Not: Pilav piştikten sonra kapağını açıp kağıdın üzerini kapatmayı unutmayın ☺️

Afiyet olsun!

Not: Buzdolabında uzun süredir bekleyen bir nar vardı, analiz ettim bu mevsimde nar bulamazsanız kuru veya taze kayısı, kuru erik, kuru kiraz ve meyve de kullanabilirsiniz. fındık yerine antep fıstığı veya kaju fıstığı çok yakışacaktır.

Fıstık ve Narlı Pilav hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın