Fırın Patates Salatası

Fırında patates salatası tarifi malzemeleri

  • 3 büyük patates
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 kırmızı biber (kapya)
  • Yarım demet maydanoz

patates için

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı veya acı acı biber

Sosu hazırlamak için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Talep üzerine

  • Tulum peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir

Fırında patates salatası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra güzelce kurulayalım ve ne büyük ne de küçük küpler halinde keselim.
  2. Yağ, tuz ve acı biberle karıştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirelim. Fırına, patates küplerinin boyutuna ve patatesin cinsine göre pişirme süresi her zaman artırılabilir veya azaltılabilir. Bu nedenle 30 dakika sonra kontrol etmekte fayda var.
  3. Bu arada patatesler fırındayken kırmızı soğanı ve kırmızı biberi dişleriyle doğrayalım ve maydanozu derin bir kapta ince ince doğrayalım.
  4. Patatesleri biraz soğuyunca bu kaba aktaralım ve karıştıralım.
  5. Sosu yapmak için zeytinyağı, hardal, rendelenmiş sarımsak, yarım limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın.
  6. Servis yapmadan hemen önce, çıtır patateslerin kaybolmaması için patates salatamıza sosumuzu ekleyelim.
  7. İsteğe göre tulum peyniri veya beyaz peynir rendelenebilir. Afiyet olsun Not: Bu tarif aynı zamanda patatesleri fırınlamak yerine yağda kızartarak da yapılır.

Fırında patates salatası tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • kek tarifleri
  • Patates
  • çömlek tarifleri
  • salata
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Sirke Simit

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın