Fırın poşetinde sebzeli tavuk

Fırın torbasında tavuk ve sebze malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk budu (kemiksiz)
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kereviz sapı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sevdiğiniz baharatlar (Ben Heaven’s Chicken Seasoning kullandım)

Tavukları baharatlamak için:

  • 5-6 diş sarımsak
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5-6 tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Fırın poşetinde sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Tavuk pişirmenin en pratik yolu bence; )

  1. Tavuk, tarifteki malzemelerle marine edilir (tercihen bir gece, en az iki saat). Marine etme süresinin yarısında tavuk parçalarını ters çevirin.
  2. Patatesleri soyun, iri parçalar halinde doğrayın, 20 dakika soğuk suda bekletin ve süzün.
  3. Soğanı dörde bölün.
  4. Havuç 4-5 parçaya kesilir.
  5. Sebzeler tuzlanır ve baharatlanır.
  6. Marine edilmiş tavuk.
  7. Tüm malzemeler altta tavuk, üstte sebzeler olacak şekilde fırın poşetine doldurulur.
  8. Tavuğun pişme süresi boyunca 175 derece turbo ısıda pişirilirler. *Ben yavaş pişirilmiş tavuk kullandım o yüzden pişme süresi 1 saat oldu.

Fırın poşetinde sebzeli tavuk tarifi

Fırın poşetinde sebzeli tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın