Fırında Beşamel Makarna Tarifi

Beşamel soslu makarna için önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın.

Haşladığınız makarnayı süzün.

Diğer yandan beşamel sosunuzu hazırlamadan önce derin bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve unu iyice kavurun.

Ardından sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın.

Pişen makarnanın üzerine beşamel sosu dökün ve karıştırın, beyaz peynir ve yarım su bardağı cheddar peynirini ekleyip karıştırın.

Son olarak bolca kaşar peyniri serpin, önceden ısıtılmış fırına koyun ve altın sarısı olana kadar pişirin, servise hazır, iyi bir iştah.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın