20 dakika. Hazırlanma zamanı
Bugün sizlerle farklı bir makarna tarifi paylaşıyoruz. Beşamel sos ve brokolinin mükemmel uyumu ile fırında makarna yapıyoruz. Hazırsanız başlayalım. Bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyeceğimiz lezzetli bir fırında brokoli makarna tarifi.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 çift paketi
- Büyük bir kase haşlanmış brokoli
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- bir tutam tuz
Beşamel sosunu hazırlamak için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- bir tutam hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- bir tutam tuz
- bir tutam karabiber
yukarı
Fırında brokoli makarna tarifi
1. Makarnayı üzerindeki tarife göre su ve tuz ile haşlayın.
2. Haşlanmış makarnayı süzün.
3. Beşamel sos için tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
4. Tereyağı eriyince unu azar azar ekleyip kavurun.
5. Kızarttığınız una 2 su bardağı sütü azar azar ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.
6. Beşamel sos koyulaşınca karabiber, tuz ekleyin ve damak zevkinize uygunsa hindistan cevizini rendeleyip ocağı kapatın.
7. Brokoliyi kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın.
8. Haşlanmış brokoliyi süzün, irice doğrayın ve makarna ile karıştırın.
9. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve brokoli ile karıştırdığınız makarnayı fırın tepsisine dökün.
10. Beşamel sosu makarnanın üzerine eşit şekilde yayın.
11. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 6-7 dakika pişirin.
12. Bu arada kaşar peynirini rendeleyin.
13. Kaseyi fırından çıkarın, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve tekrar fırına verin.
14. Kaşar eriyip makarna ve peynirin üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]