Fırında Bütün Tavuk Tarifi – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

1 sa. 20 dak.

Pişirme Süresi

Derisi çıtır çıtır, içi sulu sulu çok lezzetli fırında bütün tavuk tarifi paylaşacağım bugün sizlerle. Yapımı çok kolay olan bu tarif ile hazırlayacağınız bütün tavuk çok beğenilecek. Her türlü akşam yemeğine, yılbaşı sofralarından önemli davetlere kadar tüm özel günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlanabilecek tarifim şöyle.

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 şişe maden suyu

Sosu için

  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İnce doğranmış 2 – 3 dal taze zahter ya da kekik
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Bütün Tavuk Tarifi

1. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin.

2. Sos malzemelerinin tümünü karıştırın ve tavuğun sosunu hazırlayın.

3. Fırın tepsisi ya da kabına pişirme kağıdı yerleştirin.

4. Tavuğu tepsiye alın ve kağıt havlu ile tavuğun fazla nemini alın.

5. Hazırladığınız sosu tavuğun tüm yüzeyine, içine ve deriyi yırtmamaya özen göstererek deri ile et arasına yedirin.

6. Güzelce sosladığınız bütün tavuğu tepside her zaman pişirdiğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Ya da tüm yüzeyinin eşit şekilde kızarması için tavuğu ısıya dayanaklı porselen bir bardak ya da teneke konserve kutusuna oturtarak pişirebilirsiniz. Bu yöntemle pişirirken kullanacağınız teneke kutu ya da bardağın içine yarım şişe maden suyu ilave edin. Tavuğu güzelce bu kutu ya da bardağın üzerine oturtup yerleştirdikten sonra, maden suyunun kalanını da tepsiye dökün.

7. Tepsiyi fırının en alt katına yerleştirin.

8. 220 derece alt üst fanı açık olan fırında yaklaşık 1 buçuk saat pişirin.

9. Tavuk pişip fırından aldıktan sonra üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp 10 – 15 dakika dinlendirin.

10. Tavuğunuz sevise hazır. Arzunuza göre yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Fırında Bütün Tavuk Tarifi Püf Noktaları

Pişirme sırasında tavuğun fazla kızaran yerlerini biraz zeytinyağı ile nemlendirdiğiniz mutfak tülbenti ile kapatabilirsiniz.

Tavuk pişerken tepsisindeki maden suyunu yarım saatte bir kontrol edin. Tepsideki maden suyu uçup buharlaştıkça, yeniden ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın