Fırında Domates – En Sevdiğim Yemekler

“Domates Kasesinde Kirin” tarifinde bulgur, domates-biber salçası, ince doğranmış soğan, tuz ve baharatlar steril tırtıklı tabanlı bir kaba konur.

Limon ince ince yarım halkalar halinde kesilir, çekirdekleri çıkarılıp eklenir ve karışım iyice yedirilir ve çiğ köfte gibi rendelenir.

Kabuğu kuruyunca içine bir yemek kaşığı salça ve doğranmış domatesler ilave edilerek itilir. İyileşip çiğ köfte kıvamına gelene kadar.

Daha sonra kabuğu soyulur, bir domates ince ince doğranır ve kabuğu soyulur ve dörde bölünür.

Küçük doğranmış salatalık ve mümkün olduğunca ince doğranmış yeşil soğan, nar suyu ve zeytinyağı ilave edilerek tüm çamurlar etle birlikte 2-3 dakika pişirilir. İçi dolana kadar karıştırılır ve boş domates kaselerine servis edilir.

İpucu: Steril, çiğ üzüm gibi susuz ezilirler. Kaşıma yapılırken domates kuruyunca ilave edilmeli ve her seferinde bir kaşığı geçmemelidir, çünkü; Birkaç kez domates eklemek bulgurun kurumasını ve çizilmesini önleyecektir. En son nar ekşisinin eklenmesinin sebebi ise kızamığın renginin koyulaşmış olmasıdır.

Domates tabağındaki güveç hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın